Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

miercuri, 18 aprilie 2012

                          Pentru ca "imi pare rau" nu e suficient


        Nu m-as fi asteptat sa scriu atat de repede un articol care sa aibe o stransa legatura cu cel anterior.Nici nu mi-as fi dorit sa fie in felul asta, dar lucrurile se intampla si merg mai departe in ciuda dorintelor noastre egoiste. Acest articol se bazeaza pe un eveniment comun in ziua de azi, care se intampla tuturor la un moment dat, dar fiecare actionam diferit atunci cand suntem pusi fata in fata cu el.Unii plang, unii se roaga, uniiinjura, altii raman depresivi toata viata, iar altii sunt indiferenti.
        Suntem invatati de mici ca astfel de lucruri se intampla, atunci cand li se intampla bunicilor, ni se spune ca s-au dus in rai, ca ingerii au grija de ei. Crestem, totusi, si infruntam adevarul. Nu stim unde se duc, ce fac, de ce s-a intamplat, daca ii vom mai vedea. Ajungem sa ne intrebam daca exista cu adevarat ceva dupa viata asta, daca ne ducem intr-un loc mai bun, daca ramanem prinsi intr-un univers paralel, sau pur si simplu...totul se termina.
        Insa ceea ce nu ne invata nimeni este cum sa reactionam in aceste situatii, ce sa spunem, cce sa facem, sa plangem sau sa fim puternici si apoi sa rabufnim?...Intrebari fara raspuns.Nu exista o situatie perfecta, fiecare are dreptul sa aleaga.
       Ce sa ii spui unei femei care si-a pierdut sotul? "Imi pare rau"?-ei ii pare si mai rau decat tie, si nu o consolezi cu nimic."Stiu cum e"?-Nu, nu stii cum e, pentru ca mereu e altfel. "As vrea sa pot face ceva"?- Ce ai putea sa faci oricum? "O sa fie bine"-Nu.Nu o sa fie bine pentru ea.
       Nu ne invata nimeni ce sa facem in aceste situatii.Suntem neputinciosi, dar totusi ne straduim.E de ajuns sa simtim ceva,cuvintele nu-si au rostul.Tacerea face cat o mie de cuvinte atunci. As vrea ca cineva sa fie atat de inspirat incat sa scrie un manual pentru a gestiona aceste situatii, care sa ne invete cum e mai bine sa facem.Astfel totul ar fi mult mai simplu, cred.
         Ceea ce stim cu totii este ca fiecare persoana ne influenteaza vietile mai mult sau mai putin, iar daca ea nu mai ramane printre noi, inseamna ca si-a indeplinit rolul.

3 comentarii:

Unknown spunea...

Geo,back in the bussines..at least:))

Si in legatura cu articolul tau...macar un imi pare rau in astfel de situatii isi face loc chair daca nu are o anumita semnificatie.

Eu cred ca persoanei respective ii pasa....asta este semnificatia la "Imi pare rau"..

sunshine spunea...

Probabil...

Unknown spunea...

sau nu..:)):))

Trimiteți un comentariu

 

Silence

Silence

About us

"Invinge durerea, razi cat se poate, caci tot la zi ajunge si cea mai lunga noapte..."


William Shakespeare