Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

duminică, 29 aprilie 2012

                                       Beauty . . .

            "Unii oameni, indiferent cat de batrani sunt, nu isi pierd frumusetea. Au mutat-o din fetele in inimile lor.

                     Martin Buxbaum


           Frumusetea o putem descrie in nenumarate cuvinte, metafore, analizand fiecare particica a ei, sau intregul, fiecare profunzime si fiecare coltisor cuprins in acest simplu cuvant: "FRUMUSETE".
           Frumusetea este exterioara si interioara ( asa cum stim cu totii), dar multi dintre noi nu suntem sinceri cu noi insine si vrem sa ne mintim, pentru a parea niste oameni cu bun simt si cu principii. Majoritatea spunem lucruri de genul :"pentru mine nu conteaza frumusetea exterioara ci doar sufletul unei persoane", ceea ce este o mare minciuna. Fiecare persoana are anumite criterii dupa care isi alege partenerul sau partenera de viata, incluzand in acestea si anumite criterii fizice. Oricat de mult am vrea sa ne axam doar pe personalitatea si sufletul unei persoane, avem cateva momente de reflexie in care analizam si celelalte aspecte fizice. Daca am incerca sa fim sinceri cu noi si sa lasam prejudiciile la o parte, am fi capabili sa recunoastem acest fapt deschis.
           Acum cateva luni am vazut un film bazat pe acest subiect, adaptat zilelor noastre, adresandu-se in principal adolescentilor, "Beastly", care incearca intr-o maniera cat mai apropiata de cerintele tinerilor din noua generatie sa ne arate adevaratele valori, sa invatam sa apreciem o persoana dupa personalitatea acesteia, si sa nu ne falim cu ceea ce avem noi, prin comparatie cu cei din jur. Un subiect interesant, care v-a fi mereu disputat, indiferent de anii in care ne aflam.
           De-a lungul timpului s-au creat diferite stereotipuri, prejudicii, pe care noi le-am adoptat, reusind astfel cu brio sa dezavantajam anumite clase de persoane, sa punem etichete nejustificate. Asa a fost inca de pe vremea sclavismului, si continua si in ziua de azi, sub diferite forme, desi noi vrem sa ne consideram o umanitate dezvoltata, educata, civilizata, cu diferite valori. Nu reusim in ciuda tuturor acestor atu-uri, sa ne dezvoltam ca oameni, sa apreciem si sa vedem dincolo de aparente, sa incercam sa cunoastem cu adevarat o persoana, si sa acordam tuturor sanse egale. Omenirea lupta pentru dreptate, dar si-o reneaga cu propiile maini . . . ciudat paradox.
            Fiecare suntem frumosi si speciali in felul nostru, trebuie doar sa invatam sa ne apreciem si sa ne iubim noi in primul rand, pentru a ne crea o anumita incredere in noi, pe care sa o inspiram ci celorlalti. Suntem asa cum trebuie sa fim, fiecare cu defectele lui, dar creand un ansamblu uniform, complet, trebuie doar sa ne acceptam asa cum suntem, si sa nu incercam sa ne comparam foarte mult cu cei din jurul nostru.
 Invata sa-ti iubesti propria persoana si vei fi iubit asa cum meriti si de catre ceilalti!

  "Oricine are abilitatea de a vedea frumusetea nu va imbatrani niciodata."-Franz Kafka


3 comentarii:

Launna spunea...

Sunshine, this is gorgeously written and so true. No matter how we say we will only judge a person on their inside, we tend to look at the outside first. Beauty really is on the inside, no matter the package on the outside, sometimes it is just hard to see but worth looking for:)

sunshine spunea...

Thanks Launna for appreciating my articles.It means a lot to me, because I write these kind of articles for little time.

Unknown spunea...

Of,of...daca stau bine sa ma gandesc..stereotipurile vor ramane de-a lungul timpului indiferent daca se dau exemple de genul articolului tau..so,cine are urechi sa auda..si cine are ochi ..sa vada;)

Trimiteți un comentariu

 

Silence

Silence

About us

"Invinge durerea, razi cat se poate, caci tot la zi ajunge si cea mai lunga noapte..."


William Shakespeare