Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

joi, 19 aprilie 2012

                                     Little things we like most


                       "Zambetul este fericirea care se afla chiar sub nasul tau"

                                                                                      Tom Wilson

           Cui nu ii place sa leneveasca cat mai mult, sa doarma pana tarziu, sa priveasca rasaritul sau apusul soarelui, sa stea la soare, sa priveasca norii, sa bea o ceasca de ceai sau cafea, sa asculte muzica, sa gateasca, sa citeasca, sa vizioneze un film, sa cumpere o floare sau sa primeasca una, sa faca o poza, sa faca curat prin toate lucrurile vechi si amintirile sa il navaleasca?
           Tuturor ne place.Toti vrem sa facem cate ceva, mai mult sau mai putin.Sunt lucruri marunte, fara importanta, pe care nici nu le iei in seama, dar care iti schimba starea de spirit, te fac sa zambesti , sa fii mai rabdator, sa poti sa crezi ca ai parte de o doza mica de fericire spontana. Vrem bucurie si fericire, iar pentru asta ne "chinuim", ne fortam sa facem diferite lucruri, crezand ca asa vom dobandi ceea ce dorim, dar de fapt bucuria poate veni din lucrurile cele mai neinsemnate , din micile gesturi involuntare.
           Cand ne zambeste cineva, cand avem un moment de liniste si ne odihnim dupa o zi obositoare cu o cana de lapte cald, cand luam cina in familie si fiecare isi povesteste ziua, si toti asculta desi sunt lucruri neinsemnate poate, cand stam intinsi pe iarba udata de roua si privim norii, dandu-le diverse forme, cand revedem un prieten drag, cand primim o imbratisare inainte de culcare. . . Atunci suntem cu adevarat fericiti.Banii, lucrurile scumpe, vacantele exotice, masinile luxoase, nu ne vor aduce niciodata la fel de multe sentimente pe cat ne aduc aceste experiente. 
          Fiind copii, nu le apreciem asa cum ar trebui, preferam mai mult ceea ce e mai abundent si palpabil, material, decat ceea ce tine mai mult de esenta. Insa, crestem, si o data cu inaintarea in varsta dobandim intelepciune si rabdare, pentru a vedea dincolo de lucrurile materiale, descoperind adevaratul izvor al fericirii noastre. Realizam ce este important si invatam sa ne bucuram de fiecare moment al vietii asa cum se cuvine. Invatam sa fim oameni.

          Bucura-te de fiecare imbratisare si de fiecare rasarit de soare, pentru ca va veni o vreme cand le vei dori  prea mult si e posibil sa nu le mai ai.

4 comentarii:

Unknown spunea...

Geo,bine punctat..

Eu apreciez lucrurile neinsemnate,precum zambetul unui copil mic sau privirea curioasa acestuia;dar si un mesaj sau un telefon dat intr-un moment in care chiar ai nevoie de prieteni..;)

sunshine spunea...

Stiu Nori. Articolul e pentru placerile noastre.;))

Launna spunea...

That is so true, a smile is right under your nose... I love quotes that are uplifting and positive. ;)

sunshine spunea...

Me too:)

Trimiteți un comentariu

 

Silence

Silence

About us

"Invinge durerea, razi cat se poate, caci tot la zi ajunge si cea mai lunga noapte..."


William Shakespeare