Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

vineri, 20 aprilie 2012

                              A naibii curiozitate

 
         Ok, ok, ok. Hai sa discutam putin despre ce inseamna sa fii curios : inseamna sa te intereseze, sa fii enervant, sacaitor, sa vrei sa afli,sa fii bagaret, putin ( sau mai mult) indiscret.Toti suntem curiosi, desi stim cu totii zicala "Curiosii mor repede". Parerea mea personala cu privire la acest proverb (ori de cate ori mi se adreseaza mie) este ca mai bine sa mor stiind tot, decat sa mor cu regretul ca n-am aflat.
         Da, sunt curioasa. Mor de curiozitate in anumite situatii! Nu am ce sa fac, doar sa ma conformez si sa ma rog ca ceilalti sa ma accepte asa ( ceea ce se si intampla).Nu-mi place cand cineva are secrete fata de mine, cred ca nimanui nu ii place. E sacaitor sa stii ca cineva stie mai mult decat tine, chiar daca poate fi o chestie neinsemnata, mica de tot, careia ,in alte imprejurari nu i-ai da importanta.
         Curiozitatea se manifesta inca de cand suntem mici si punem cele mai stupide intrebari de genul : " De ce plangi cand tai ceapa?", " de ce trebuie sa merg la scoala?", " de ce am nevoie de un fratior?", " de ce mergem la bunica?". Atunci parem niste ingerasi cu mutrele noatre curioase, chinuite sa afle adevarul suprem, ascuns in mintile oamenilor mari. Insa, crestem, si curiozitatea noastra trece la un alt nivel. Incepem sa punem intrebari de genul : " de unde vin copii?", " de ce creste iarba?", " de ce zboara pasarile in V?", " de ce e laptele alb?". Ei bine, atunci lucrurile se schimba si nu mai e totul la fel de amuzant, pentru ca "oamenii mari" nu mai au raspunsurile pregatite, nu mai sunt la fel de siguri. Atunci este perioada in care adultii sunt cei mai stresati din cauza intrebarilor.
          Timpul nu sta pe loc, si ajungem si la perioada adolescentei, cand punem intrebari delicate, la care asteptam raspunsuri sigure si directe. Este si o parte buna in toate astea, si anume aceea ca intrebarile se raresc,  deoarece tinerii vor sa descopere ei totul, sa incerce ei. Curiozitatile, in aceasta perioada, se leaga mai mult de subiecte sexuale, prietenii, viitor.
          Oo da, si ca sa nu omit nici un coltisor in care se ascund curiozitatile nenumarate, o sa amintesc putin si despre vecinii nostri scumpi si dragi, care sunt mai mult decat interesati de viata fiecarui locatar, de batranicile din parcuri sau de pe ulita, care nu rateaza nici un moment de barfa scurta, pentru a se pune la curent cu ultimele noutati,si sa nu uitam de barbatii adunati in jurul mesei plina cu sticle de bere si seminte ( si barbatii barfesc la fel de mult ca si femeile).

          Curiozitatea pluteste peste tot, ne invaluie, ne invata, ne dirijeaza.Nu incercati sa scapati de ea.

4 comentarii:

Launna spunea...

I understand curiosity... I love to know all the interesting answers to the questions you have asked and many more. I will never stop learning:)

sunshine spunea...

Yes, it is true. We learn our entire life

Unknown spunea...

Si eu mooooooooooooor de curiozitate...si este cel mai sacaitor lucru posibil..si imposibil de pe Pamant..:)):))

sunshine spunea...

Stiu sentimentul:))

Trimiteți un comentariu

 

Silence

Silence

About us

"Invinge durerea, razi cat se poate, caci tot la zi ajunge si cea mai lunga noapte..."


William Shakespeare