Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

miercuri, 18 aprilie 2012

                                        Friends


        Fiecare are nevoie de prieteni, stim cu totii asta. Fiecare ne alegem prietenii,si asta stim. Dar nu toti stim sa ne pastram prietenii, asta trebuie sa invatam.
        Cel care are prieteni este cel mai implinit om, deoarece poate conta pe sprijinul cuiva in orice situatie, poate plange, se poate distra cu cineva atunci cand se simte singur.Incercam, de mici copii fiind, sa ne apropiem de cineva, sa gasim persoane cu afinitati comune, sa incercam sa ne facem placuti celorlalti si sa ne integram in diferite grupulete. Insa, atunci, nu definim prea bine cuvantul "prieten", nu ii dam prea mare importanta.Il consideram doar un alt cuvant pe care l-am invatat si pe care ne place sa il folosim pentru a fi "la moda". Crestem, si descoperim din experiente ce inseamna sa fii prieten pentru cineva si mai ales ce inseamna sa ai prieteni. 
        Obisnuim sa numim prieteni persoanele din jurul nostru mult prea usor, obisnuim sa fim  naivi si increzatori, obisnuim sa ne facem planuri de viitor si sa includem in el diferite persoane (care vor disparea totusi mai repede decat ne-am asteptat, sau nu).Asta se intampla pentru ca simtim nevoia de a avea alaturi pe cineva, simtim nevoia sa fim acceptati, sa stim ca facem parte dintr-un intreg, ca avem un rol si ca insemnam ceva pentru cineva. Fiecare vrea sa isi exprime opiniile, si acestea sa fie ascultate si luate in seama, fiecare vrea sa fie consolat, fiecare vrea sa rada cu cineva- de aceea ne gasim prieteni.
        Insa, e greu sa pastram prietenii.Suntem prea delasatori, prea increzatori sau total indiferenti, crezand ca lucrurile se invart in jurul nostru si ca timpul nu are cum sa deterioreze o prietenie de ani intregi.Totusi, timpul trece si ne trezim inconjurati de...nimeni.Nu am stiut sa apreciem si sa facem eforturi pentru a mentine o relatie stransa.Fiecare evoluam intr-o anumita directie, cunoastem oameni noi, domenii noi, suntem interesati de altceva si ne definitivam caracterul si propria persoana.Astfel, putem ajunge la un moment dat sa uitam cu totul de trecut, de prieteniile din copilarie, din liceu.
        Trebuie sa invatam sa apreciem si sa iubim, pentru ca un prieten il gasesti greu dar il pierzi intr-o fractiune de secunda.


4 comentarii:

Launna spunea...

What a lovely blog:) Friends are difficult to come by and definitely more difficult to keep but so worth working on:)

sunshine spunea...

Thanks!

Unknown spunea...

Of,of..pentru mine inca este un subiect sensibil..hmm..prietenia..sincer..habar nu am despre ce este vorba..stiu doar ca atunci cand am nevoie de cineva,este alaturi de mine..in special persoanele care ma inteleg..si sunt pe aceeasi lungime de unda..:)

sunshine spunea...

La fel de corect:)

Trimiteți un comentariu

 

Silence

Silence

About us

"Invinge durerea, razi cat se poate, caci tot la zi ajunge si cea mai lunga noapte..."


William Shakespeare